Andre Walton©2012, 2013, 2014, 2015  All rights reserved.  Site created by Creative Paths

Sol e Lua expanded during the planning stages (as things tend to do!) And ended up being more of a contemporary castle (or, at least, chateau) than a single family home.

     A mahogany floor from a 19th century school house in England, over 30 old ships’ timbers from reclamation yards in France, and dozens of pieces of custom ceramic and other art come together to generate a sense of history, despite its contemporary origin.

     “Being on-site almost every day during the building enabled me to make good use of the special skills that some of the building team possessed” said André.  “At one point I realised that two of the construction team (brothers, actually) were exceptional stone masons, so I redesigned part of the interior to have a wall of river rock between the kitchen and the drawing room. If you look carefully you can see that both sides of the wall are slightly different, with each brother having his own ‘signature’ in his building style.”

Doubling the usual thickness of insulation produced unusually thick walls and the use of reclaimed roof tiles all add to the rustic appearance - while enjoying contemporary comfort!

E-mail Address

Comments/

question

Get In Touch by Email Postal Address

Sito da Boa Vista 735-Z

Sta. Catarina,

Tavira, Portugal 8800-156


Tel: (C)  (+351) 917045202

or Skype us at: casasolelua


Questions? A little History:

We built Casa Sol e Lua in the early 1990s. Most houses on the market at that time were built as ‘summer villas’ and were not constructed to a very high standard (i.e. poor levels of insulation meant they were cold and draughty in the winter and slightly hotter than the fires of hell in the summer!)